Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2007 18:00 - Топчо - какво се случва?
Автор: fclevski Категория: Спорт   
Прочетен: 2407 Коментари: 0 Гласове:
0



В последно време много се чудих правилно ли е да се извади капитана на отбора от групата за 3 мача подред. Чудих се, чудих се, но 100%-ов отговор не мога да дам. От една страна футболист, толкова предан на отбора си, играещ винаги с толкова хъс, любов и себеотрицание се среща рядко, дори и по най-добрите първенства, където футболистите, колкото и да са добри играят само за пари и слава. За много малко такива футболисти се сещам освен Топчо - Малдини, Гигс, Скоулс, Раул... За други в момента не се сещам.
От тази гледна точка, Топчо трябва да играе. Но има и други фактори. Едно от моите предположения е, че Топчо отказва да ходи в западен или руски клуб по простата причина, че тук е боготворен от феновете, а там ще е просто един от многото футболисти. Второ - тук в А група, мачовете са 2-3 на полусезон, ходом се бият 90% от отборите, пък на запад ще трябва да се напряга всеки мач.... Взима предостатъчно пари в България, като не дава кой знае колко сили, освен в Европейските мачове, защо му е да ходи в чужбина.  Пък и е вече на годинки.
Като погледнем конкурентите му - всичките са млади момчета, без може би Томашич - Живко Миланов не е минал 25, Шакиб и Рабех са младежи, високи, здрави момчета, перфектна фигура за централен защитник - висок и здрав. Топчо е нисък и стар...... Ако трябва да дадем логически издържан отговор, то това би било - Топчо резерва, за сметка на по-бързите, здрави и високи мароканци. Но от друга страна - как с лека ръка да забравим тези години на Топчо в нашия отбор.... Той спечели завинаги любовта и признателността на феновете, въпреки, че  - ако ви е направило впечатление - на всеки по-важен мач, или на почти всеки, Топчо прави по САМО една грешка - която в почти всички случаи е фатална. Това разбира се не е кой знае какъв фактор, всеки греши, както знаете, когато сгреши защитник или вратар става най-черния на земята, когато нападател изпусне 5 положения, но вкара 1 победен гол става герой. Неблагодарен пост е да си защитник или вратар, но все някой трябва да играе отзад!

Топчо завинаги ще остане в нашите сърца, както Гонзо, Саша Симонович и Кривия, но ако се гледа само отбора да върви, то май засега младите мароканци са по-добра алтернатива. Но Топчо винаги ще е с нас!


Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fclevski
Категория: Спорт
Прочетен: 1375496
Постинги: 7
Коментари: 615
Гласове: 92
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031