Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2012 22:15 - ФК ЮВЕНТУС и Димитър Бербатов - Може би, но Торино и Флоренция са незряла емоция, а Лондон значи РАЗУМ
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2012 16:25


Българинът Димитър Бербатов имаше за европейски трамплин от България елитарната футболна марка ЦСКА... В наши дни обаче ЦСКА линее в злата прегръдка на фирма Титан, която е метлата, лопатата и кошчето, за Евро-ЦСКА, в истинския смисъл на думата.
  За футболна Европа и света обаче Димитър Бербатов е познат като: Унищожителят на Ливърпул, Голмайсторът в Английското елитно първенство, Замразеният по шотландски...Настъпи денят, в който един друг футболен гигант-ФК Ювентус се нагърби с мисията по привличане и освобождаването на Берба-гол от хладните окови на Татко Скруч-Дядо Фергюcън.
 Ето кои са те, ФК ЮВЕНТУС-ТОРИНО, СЕВЕРО-ЗАПАДНА ИТАЛИЯ:

 
Име на отбор ФК Ювентус
Прозвище Старата госпожа ([La] Vecchia Signora),

Черно-белите (Bianconeri)

Основан 1897
Стадион Ювентус Арена
Капацитет 41000
Президент Андреа Аниели
Старши треньор Антонио Конте
Първенство Серия А
2011/12 Серия А, 1-во
image image image image image image image image image Домакин image image image image image image image image image Гост

ФК „Ювентус“ (първата дума на италиански, другите 2 на английски Juventus Football Club, Juventus - от латинската дума за „млад“) в Торино, Италия е сред най-старите и успешни отбори.

Бианконерите са са сред най-титулуваните отбори за всички времена. Основан е на 1 ноември 1897 г. и играе домакинските си срещи на стадион Ювентус Арена в Торино.

Отборът играе в черно-бели раирани фланелки и черни или бели гащета. Някои от известните му прякори са Старата госпожа (la Vecchia Signora), бианконерите и зебрите. Раираните екипи са заети от английския отбор Нотс Каунти.

Основан през 1897 г. като "Спортен клуб Ювентус" от група млади студенти, като сред тях е и първият си президент на клуба, Еудженио Канфари. Семейство Аниели управлява клуба от 1923 година, като това е най-старото спортни партньорство в Италия.

С течение на времето, клубът се превръща в символ на италианската култура, поради успехите, някои от които са имали значително влияние в италианското общество, особено през 30-те и 40-те годинина 20-ти век. Това е видно в приноса на клуба за националния отбор на Италия, период без прекъсване от втората половина 1920 г. и признат като един от най-влиятелните в международния футбол и след решаващата роля в Италия за спечелата Световно първенство по футбол от 1934, 1982 и 2006 година.

Броят на привържениците на отбора е по-голям от всеки друг италиански футболен клуб и е сред от най-големите в световен мащаб.

Ювентус са исторически най-успешният клуб в италианския футбол и един от най-титулуваните и важни в световен мащаб. Те са спечелили общо петдесет и една официална титли на националната и международната сцена, повече от всеки друг италиански клуб: рекордните 28 шампионатни титли, 9 пъти Купата на Италия (равен брой с „Рома“) и 4 суперкупи.

На международна сцена Юве има 11 спечелени отличия: 2 пъти Междуконтинентална купа по футбол, 2 пъти КЕШ (веднъж като КЕШ и веднъж като Шампионска лига), веднъж Купата на носителите на купи (КНК), три пъти Купата на УЕФА, веднъж Купа Интертото и 2 пъти Суперкупата на УЕФА; с което се нарежда на 4-то място в Европа и 7-мо в света по брой спечелени титли.

Под ръководството на Джовани Трапатони, Ювентус става първият клуб в историята на европейския футбол, който печелили трите най-големи състезания, организирани от УЕФА: КНК, КЕШ и Суперкупата на УЕФА. След като си триумфира в Междуконтиненталната купа през същата година, клубът също става първият в историята на футбола, и единственият до момента, спечелил всички възможни конфедеративни състезания и световната клубна титла.





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1939201
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031